Skip to content

Regnbåge

Regnbåge

Regnbågen är en öring inom laxfamiljen. Den har en avlång kroppsform och kan bli mycket stor i våra put and take-vatten. Enligt Sportfiskarna är det svenska rekordet drygt 14 kg. Regnbågen finns inte naturligt i Sverige utan är odlad och utsatt i utvalda sjöar runt om i landet. Det finns ingen dokumentation som visar att den lyckats föröka sig i våra vatten. Den känns igen på sitt rosa-röda sträck på magen och kinden samt prickar på rygg och sidor.

Fisket efter regnbågen är mycket populärt i Sverige på grund av dess varierande natur. Man kan meta, spinnfiska eller flugfiska efter regnbåge, vilket gör det lämpligt för både nybörjare och erfarna sportfiskare.

De flesta platser för regnbågsfiske finns i mellersta och södra Sverige. Regnbågen gillar olika typer av flugor vid olika kläckningar, allt från nattsländor till småkrypsimitationer. Spinnare, skeddrag, Tobydrag och wobblers är populära beten. Mete med beten som mask, räka eller powerbait med olika dofter är också mycket effektivt.

Här nedan hittar du alla kategorier som du behöver för ditt regnbågsfiske. Om du har utrustning att sälja kan du skicka in den till oss så säljer vi den åt dig.

Lycka till med ditt regnbågsfiske!

15 6990
15.00 kr - 6990