Skip to content

Fjäll

Fjäll

Fisket på fjället kan vara mycket rogivande med sina fina och tysta omgivningar. Tänk på att du ofta behöver ett fiskekort som gäller för flera vattendrag. Vanliga fångster inkluderar gädda, öring, röding, abborre och harr. Fisket kräver tålamod och att hitta rätt sjö på rätt dag. Om fiskarna är aktiva och huggvilliga kan du få ett roligt fiske med bra fajter. Enkla redskap som haspelspön med rulle och några skeddrag eller spinnare räcker oftast.

Flugfiske är särskilt givande under kläckningar då fisken går upp till ytan för att äta insekter. Du kan också fiska med fluga eller olika beten på ett haspelspö. Mete med mask är också effektivt och lockar många fiskar.

Under sommaren är det bäst att fiska tidigt på morgonen, kvällen eller natten när vattentemperaturen sjunker något. Flera av dessa fiskar finns även i andra vattendrag, så var inte rädd för att prova andra metoder som prickskytte eller trolling.

Om du har frågor inför din fjällfisketur, tveka inte att kontakta oss via Instagram DM eller på Facebook längst ner på vår sida. Lycka till och hoppas du får ett riktigt äventyr!

19 6990
19.00 kr - 6990